Vette beats, strakke melodieën en harde basslines, dat is waar het de komende dagen om draait in Amsterdam. Het Amsterdam Dance Event laat de hoofdstad vanaf vandaag een week lang dansen, met meer dan 200 DJ’s en feesten op zo’n 100 locaties.

Ons land bevindt zich al jarenlang in de wereldtop als het gaat om dansmuziek. Binnen vijf jaar zijn we zelfs het grootste muziek-exporterende land van Europa, zegt Frank Helmink, directeur van Buma Cultuur tegen EenVandaag.

Helemaal vanuit Amerika komt men hier de kunst afkijken. Zo is dit jaar één van de grondleggers van de moeder aller festivals, Woodstock, hier te gast om inspiratie op te doen en kennis uit te wisselen.

In Radio EenVandaag ook een verslag van het begin van ADE: verslaggever Joris Kreugel spreekt met onder meer de toonaangevende dj Chuckie. Luister hier naar deel twee van zijn reportage:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.