Van 300 bezoekers naar 375.000. De populariteit van het Amsterdam Dance Event is sinds de eerste editie in 1996 enorm toegenomen. Vanavond start de eenentwintigste editie. Anna Knaup was de general manager in de eerste jaren en stond aan de wieg van het enorme succes: "Ik durf het eigenlijk niet te zeggen, maar ik ben best wel trots."

De afgelopen decennia is het evenement flink veranderd: "In het begin was het echt een netwerk event. Het draaide nog niet echt om de muziek zelf. Dat is compleet veranderd," vertelt Knaup. Voor Europa was zo'n groot dansevenement heel vernieuwend: "Ik ging naar grote dansfestivals in Miami en dacht: dit moeten we in Nederland ook. Ik heb nog geflyerd in Miami en Florida om mensen naar Nederland te lokken."

Mainstream

Tegenwoordig is Knaup de manager van DJ Hardwell. Ze merkt dat de dj-cultuur sterk veranderd is: "Er zijn op dit moment meer kerken dan DJ's. De dansscene was heel kleinschalig, maar is nu mainstream geworden." Zelf zal ze de komende dagen weinig op de dansvloer staan: "Ik heb iedere ochtend weer afspraken om tien uur 's ochtends. Dus aan dansen zal ik zelf niet toekomen." 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.