De Bloemendaalse raad komt donderdag in een crisisberaad bijeen. Burgemeester Ruud Nederveen raakte deze week in opspraak: hij maakt zich volgens bronnen schuldig aan oplichting, intimidatie en pogingen tot het monddood maken van de lokale pers.

Aanleiding is de reportage van EenVandaag van afgelopen maandag. Alle zeven fracties in de gemeente hebben nu een extra vergadering aangevraagd.

Maandagavond na de uitzending kwamen ze al bijeen. "We waren het er in een mum van tijd over eens dat dit de beste oplossing was", vertelt raadslid Marielys Roos van Hart voor Bloemendaal. "Niets doen was geen optie. Het hele land ziet zoiets."

Elswoutshoek

Kern van het conflict is de ontwikkeling van het Bloemendaalse landgoed Elswoutshoek. Een hoogoplopende ruzie tussen eigenaren Rob en Hans Slewe en het gemeentebestuur zorgt voor veel commotie in het lommerrijke dorp. Dat leidt tot steeds meer kritiek op de aanpak van burgemeester Nederveen.

En er meldden zich nu ook mensen met informatie over het verleden van Nederveen. Het gaat om personen die in de jaren '90 zakelijk met hem te maken hebben gehad. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.