In de serie 'Mijn Nederland' trekken verslaggevers van Radio EenVandaag diagonaal van Biervliet naar Bierem. Zijn het de landelijke thema’s waar de mensen zich druk over maken of is dat wat om de hoek gebeurt belangrijker? Benieuwd waar de verslaggevers van Radio Eenvandaag zich bevinden? Dat is te zien op de kaart hieronder. Voor eerdere afleveringen klik je op de auto's. Met de plus en min kun je in en uitzoomen.

De familie Benschop heeft al sinds 1903 een boerderij in Lopik. Onze verslaggever komt op het erf de oma tegen van een 29-jarige kleinzoon die 140 koeien melkt op het familiebedrijf. De kleinzoon vertelt over de crisis in de melkveehouderij en de consument die gewoon goedkope landbouwproducten wil. Boer worden blijkt tegenwoordig steeds lastiger: "als je vader geen boerderij heeft dan wordt je tegenwoordig geen boer meer."

Mijn Nederland in Lopik

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.