In de serie 'Mijn Nederland' trekken verslaggevers van Radio EenVandaag diagonaal van Biervliet naar Bierem. Zijn het de landelijke thema’s waar de mensen zich druk over maken of is dat wat om de hoek gebeurt belangrijker? Benieuwd waar de verslaggevers van Radio Eenvandaag zich bevinden? Dat is te zien op de routekaart onderaan de pagina.

Vandaag is verslaggever Laura Kors in de Utrechtste wijk Leidsche Rijn. Een 14-jarige reclamebezorger en zijn voetbalvrienden blijken Jehova's getuigen te zijn. Zolang ze zich kunnen herinneren, gaan ze al mee langs de deuren. Als tieners gaan ze nu ook zelfstandig op pad en lopen ze met een iPad onder de arm de waarheid langs de deuren te verkondigen. Ze benadrukken dat ze het vrijwillig doen en het echt leuk vinden. "We brengen goed nieuws over het paradijs". Op de foto hebben ze hun voetbalkleren aan, en niet de nette kleding die ze anders aan trekken. 

Twee van hen gaan naar Amerika op vakantie. Naast dat ze naar het nieuwe hoofdkwartier van de Jehova's gaan, gaan ze ook gewoon naar Disneyland in Orlando. "Het is op twaalf minuten lopen van mijn hotel, dus dat is wel vet".

Praten in het openbaar is ze met de paplepel ingegoten. Voor een presentatie op school draaien ze hun hand dan ook niet om. Negatieve reacties op hun Jehova zijn krijgen ze nauwelijks. "Mensen zijn steeds meer gewend aan andere geloven."

Mijn Nederland in Leidsche Rijn