In de serie 'Mijn Nederland' trekken verslaggevers van Radio EenVandaag diagonaal van Biervliet naar Bierem. Zijn het de landelijke thema’s waar de mensen zich druk over maken of is dat wat om de hoek gebeurt belangrijker? Benieuwd waar de verslaggevers van Radio Eenvandaag zich bevinden? Dat is te zien op de routekaart onderaan de pagina.

In de Utrechtste nieuwbouwwijk Leidsche Rijn ontmoet verslaggever Laura Kors Abdel. Hij woont in een speciale woning voor voormalig daklozen. Hij benadrukt echter dat hij geen dakloze was, maar een thuisloze. "Ik had altijd een dak boven mijn hoofd, kon eindeloos bij mijn Marokkaanse vrienden en familie op de bank slapen. Ze stuurden me nooit weg." Hij denkt dan ook dat Marokkanen minder snel geneigd zijn daklozen in hun gelederen te laten vallen. Nederlanders zijn harder. Toch hebben beide hun voor- en nadelen. "Ik had tot in den treure bij familie terecht gekund, dan word je dus niet geprikkeld om aan een oplossing te werken". 

In Leidsche Rijn wordt hij continue geconfronteerd met het huisje-boompje-beestje bestaan van de inwoners daar en dat vindt hij fijn. "Daar streef ik ook naar, een mooi ideaal toch?"

Mijn Nederland in Leidsche Rijn

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.