De ruzie bij 50-Plus over een mogelijk voorzitterschap van Jan Nagel, begint steeds verder op te lopen. Ook de fractievoorzitter in de Tweede Kamer, Norbert Klein, spreekt zich openlijk over de kwestie uit. 

In een gesprek met EenVandaag wijst hij nadrukkelijk op het huishoudelijk reglement van de partij. Daarin staat dat de taken van bestuurders en politici gescheiden moeten zijn. Klein: "Politici gaan over de politiek, en bemoeien zich niet met het bestuur en de organisatie".

Een aantal leden van 50Plus wil dat Jan Nagel, die Eerste Kamerlid is voor de partij, voorzitter wordt. Ze hebben daartoe een voorstel ingediend waarover het partijcongres aanstaande zaterdag moet gaan stemmen. Eén van de indieners is Kay van de Linde, de communicatie-adviseur waarmee Nagel nauw samenwerkte in zijn tijd bij Leefbaar Nederland. Een andere groep leden van 50-Plus is er juist op tegen dat jan Nagel, als actief politicus van de partij, ook nog voorzitter van 50Plus wordt.

Vanmiddag diende bij de rechtbank in Lelystad een kort geding dat is aangespannen door oud-bestuurder Adriana Hernandez. Zij eist uitstel van de bestuursverkiezing aanstaande zaterdag.

Reactie Norbert Klein

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.