Het duurt nog even tot de volgende Tweede Kamerverkiezingen, maar Henk Krol (50PLUS) heeft geen bedenktijd meer nodig. "Ik ben bereid om nog een keer 4 jaar fractievoorzitter van 50PLUS te zijn."

"Ik ben bereid om dat te doen. Maar het gaat niet om mij, maar om de mensen, als zij vinden dat ik dat nog een keer moet doen."

Krol wil door

Henk Krol (69) meldt zich als lijsttrekker voor de volgende verkiezingen op een bankje in het bos in Eindhoven. Het is de inspiratieplek waar hij onder meer nadenkt over Haagse zaken. Samen met Rembrandt, zijn 3 maanden oude dobermann pup komt hij hier vaak. "Een heerlijke plek om tot rust te komen. Je moet af en toe los komen van de stukken die je moet lezen, de mails en de tweets."

"Maar ook om na te denken: ben ik nog wel goed bezig? Die overweging moet je steeds maken. Je moet bij jezelf te rade gaan of je hiermee door wilt gaan", vertelt Krol. Het antwoord op die vraag is dus: ja. Krol wil door. Pup Rembrandt onderbreekt deze ontboezeming met hard geblaf. "Rembrandt is het er geloof ik niet erg mee eens."

Henk Krol wandelt samen met verslaggever Emile Vaessen door een Eindhovens bos. Hoe ziet Krol zijn eigen toekomst?

Volksvertegenwoordiger

"Zolang ik nog kleine steentjes kan verleggen denk ik dat ik die belangen nog steeds kan behartigen. Als straks het reces voorbij kan ik dat weer met extra kracht doen", vertelt de Brabander.

Krol ziet zichzelf niet als politicus, maar als volksvertegenwoordiger. "Ik stoor me aan mensen die zeggen politicus te zijn en dat vak uitoefenen. Het is geen vak, het is een roeping. Je bent degene die een stem moet geven aan mensen die jou hun vertrouwen hebben gegeven. Je bent volksvertegenwoordiger. Je moet je hart hebben bij de mensen thuis."

Iets betekenen voor de regio

Dat de politiek niet ver weg is, merkte Krol een aantal weken geleden. "Laatst was ik hier in het bos op een zondagmorgen en zag ik ineens het drugsafval waar je in de media over leest en hoort. Plastic zakken en tonnen met rotzooi. Op deze plek. Dat willen we niet."

Krol heeft na de vondst meteen een debat aangevraagd in de Tweede Kamer. "Dan kun je dus echt iets betekenen voor de regio hier."

Lees ook

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.