De Brexit-onderhandelingen zijn maandag officieel begonnen in Brussel. De komende twee jaar zal er onderhandeld worden over de voorwaarden waaronder het Verenigd Koninkrijk zich zal afscheiden van de Europese Unie. 

Verslaggever Vanessa Lamsvelt volgt dat proces vandaag vanuit Brussel. Zij gaat in op de belangrijkste thema’s in deze eerste onderhandelingsfase. Er wordt gesproken over de financiële afwikkeling van de scheiding, maar ook over de grens met Noord-Ierland. Door Brexit zou er een harde grens met Ierland kunnen ontstaan en daar zit men niet op te wachten.

EenVandaag zocht eerder ook een aantal bezorgde NL’ers op. Monique Hawkins die strijdt voor de 3 million, de 3 miljoen EU-burgers die in het VK wonen. En Daniëlle van Dijk, die geen NL paspoort meer heeft en bang is dat ze op een dag niet meer terug kan naar NL als VK geen deel meer uitmaakt van de EU.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.