Een meerderheid van de Brabanders (58%) vindt dat er geen nieuwe megastallen mogen komen in de provincie. Liever zien de Brabanders meerdere kleine stallen, dan enkele megastallen.

Ze vrezen het failliet van traditionele boerenbedrijven als het aantal megastallen nog verder uitbreidt.Tegenstanders van megastallen wijzen ook op de mogelijk slechte gevolgen van megastallen op het dierenwelzijn en het milieu. Ook ergeren zij zich aan de stank die in de omgeving van een megastal is te ruiken.  

In de provincie Brabant staan meerdere zogenaamde ‘megastallen’. Dat zijn stallen waar honderden of vaak duizenden dieren bij elkaar leven. 

Van een kwart (26%) van de deelnemers mogen megastallen in Brabant wel. Zij zeggen vooral dat de megastallen nodig zijn om goed met het buitenland te kunnen concurreren in de vlees- en zuivelsector.

Stemkeuze

Voor meer dan de helft (52%) van de inwoners van de provincie Noord-Brabant spelen regionale onderwerpen een rol bij het maken van de stemkeuze op 18 maart. 

Naast het behoud van voorzieningen en het stimuleren van de economie vinden veel deelnemers een typisch Brabantse kwestie belangrijk bij de komende verkiezingen: megastallen. Vergeleken met andere provincies leeft in de provincie Noord-Brabant het meeste vee. De Brabantse veehouderi

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.