Medewerkers van verzorgingshuis de Klinker in Amsterdam hebben vandaag hun instelling bezet. Ze willen dat er beter naar de medewerkers in de zorg geluisterd wordt. Al tijden wordt er geprobeerd in de verpleeghuiszorg tot een CAO te komen, maar dat is nog niet met alle grote bonden gelukt. De medewerkers van De Klinker laten, met steun van de Abvakabo, zien dat de zorg van de medewerkers is en niet van de bestuurders.

Vandaag gooien ze de deur op slot en de managers komen er niet in. De Abvakabo wil dat er veel en veel minder uitzendpersoneel wordt ingezet en dat dat ook wordt vastgelegd in de CAO, werkgevers vinden dat de Abvakabo zich zo teveel bemoeit met de bedrijfsvoering. Maar wat voor effect heeft flexibilisering in de zorg eigenlijk?

EenVandaag was vanaf het begin bij de actie en sprak met deskundigen over wat flexibilisering met de kwaliteit van zorg doet.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.