Hij vierde het als een grootse overwinning: met 'zijn' Forum voor Democratie was publicist en jurist Thierry Baudet een van de drijvende krachten achter de 'Nee'-campagne voor het referendum over het associatieverdrag met Oekraïne. 

En hij won. De 33-jarige Baudet is al jaren geliefd en gehaat als personificatie van het Europese ’tegengeluid' in de media. Baudet is eurosceptisch en kritisch op het project Europa.

In de zomerserie ‘Bijtanken met…’ gaat EenVandaag met bekende Nederlanders naar de plek waar zij deze zomer bijkomen van een turbulent jaar. Hoe kijkt columniste Ebru Umar terug op haar arrestatie in Turkije? En hoe vindt Fred Teeven het om, na de omstreden bonnetjesaffaire, weer Kamerlid te zijn? Kijkt Taco Dibbits uit naar zijn directeursfunctie bij het Rijksmuseum? En is Fresku's campagne voor een ‘zwarter’ Hilversum geslaagd? 

Zij, en vele anderen die dit jaar het nieuws domineerden, zijn vanaf vrijdag 22 juli dagelijks te zien in de zomerserie ‘Bijtanken met...’ van EenVandaag.