Maandelijks 2900 euro op je rekening krijgen van je baas, zonder dat je er iets voor hoeft te doen. Wie wil dat nou niet? Toch is er een Belgische vrouw die er over klaagt. Al 17 jaar lang krijgt de 61-jarige Wallonische Dominique Detry maandelijks een salaris van 2900 euro op haar rekening gestort. Zonder dat ze er ook maar een minuut voor hoeft te werken. De reden waarom is iets dat waarschijnlijk alleen in België kan.

In 2000 kreeg Detry net niet de baan van leidinggevende bij de bibliotheek, schrijft Metro. Maar na het mislopen van de promotie kreeg ze er wel een andere baan aangeboden. Al snel bleek ze echter overbodig. Ze kreeg ook nooit een duidelijke taakomschrijving van haar leidinggevende en sindsdien doet ze niets. Inmiddels is haar werk al vijftien jaar niet meer geëvalueerd, waardoor ze niet ontslagen mag worden. De reden dat haar baas het werk niet meer evalueert, is dat de werkgever bang is voor een klacht over intimidatie.

Als je denkt dat Detry gelukkig is met het slapend rijk worden, dan heb je het mis. Op RTL TVI noemt ze haar huidige leven zelfs een lijdensweg. "Ik voer geen klap uit," vertelt Detry, die depressief werd en zelfs zelfmoord overwoog. "Dankzij mijn naasten en de dokters is het gelukkig niet zover gekomen."

Heel erg lijkt ze er ook weer niet mee te zitten van de andere kant, want ze heeft weinig moeite gedaan om in die 17 jaar een andere baan te vinden. Een door de provincie aangeboden baan wees ze zelfs af. “Ik heb geen Politieke Wetenschappen gestudeerd om koffie te serveren tijdens vergaderingen."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat.