Badr Hari verschijnt vandaag voor de rechter en hoort negen tenlasteleggingen tegen zich, waaronder poging tot doodslag op zakenman Koen Everink tijdens dancefeest Sensation in juli in de Amsterdam ArenA. In EenVandaag: van getalenteerde kickbokser naar ontspoorde vechtmachine.

In Amsterdam vindt de pro-formazitting plaats, waarbij de rechter onder meer bekijkt of de verdachte langer vast moet blijven zitten. De inhoudelijke behandeling is later. Hari kan jaren achter de tralies belanden.

De media is massaal aanwezig bij de rechtszaak. Hari's advocate Bénédicte Ficq stelt dat er sprake is van een mediaproces. Telegraaf-rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman:

Badr Hari heeft bij de politie bekend dat hij zakenman Koen Everink tijdens het dancefeest Sensation heeft geslagen. Hij zou een 'corrigerende tik' hebben uitgedeeld. In EenVandaag: Hoe kan het zo misgaan met zo’n talent? En: hoe voorkom je dat talent van de toekomst niet dezelfde weg inslaat?

Van de negen zaken gaan er acht over geweld, onder andere in de Amsterdamse clubs Jimmy Woo en Club Air. De negende zaak is een verkeersdelict. Hari zit sinds juli vast. Hij staat bekend als een van de beste kickboksers ter wereld, maar is ook berucht vanwege een reeks incidenten, zowel binnen als buiten de ring.