Zieke of arbeidsongeschikte werknemers die door hun werkgever tegen hun wil ‘slapend’ in dienst worden gehouden moeten langer wachten op een oplossing voor hun situatie. Dat schrijft demissionair minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Lodewijk Asscher in een brief aan de Tweede Kamer.

Asscher werkt aan een wetsvoorstel waardoor werkgevers compensatie kunnen krijgen voor de zogeheten transitievergoeding die zij aan zieke of arbeidsongeschikte werknemers moeten betalen. Daarmee hoopt hij er voor te zorgen dat werkgevers stoppen de wet te omzeilen, zoals ze nu vaak doen. Sinds twee jaar zijn werkgevers verplicht na ontslag een transitievergoeding te betalen aan een werknemer. Ook zieke of arbeidsongeschikte werknemers hebben daar recht op. Werkgevers ontduiken die verplichting echter door de werknemer niet te ontslaan, maar het contract op papier ‘slapend’ door te laten lopen, zonder dat de werknemer salaris krijgt. Veel werkgevers zien de transitievergoeding als een extra ‘straf’, nadat ze ook al twee jaar lang het loon van hun zieke werknemer hebben moeten doorbetalen. 

Uit cijfers die EenVandaag begin dit jaar bij de vier grote rechtsbijstandsverzekeraars opvroeg bleek dat alleen al bij hen in 2016 duizend zaken waren aangemeld over zieke werknemers in een ‘slapend dienstverband’. Werknemers kunnen dit spookcontract niet aanvechten, omdat de wet het toestaat. In theorie kunnen ze tot in lengte der jaren, tegen hun wil, in dienst worden gehouden. Asscher hoopte de maas in de wet te dichten door werkgevers per 1 januari 2019 uit het Algemeen Werkloosheidsfonds compensatie te bieden voor de transitievergoeding die ze aan zieke werknemers moeten betalen. Als werkgevers de vergoeding terug kunnen krijgen zullen ze hun werknemers niet meer slapend in dienst houden, is de gedachte. Maar omdat de Tweede Kamer het wetsvoorstel, hangende de formatie controversieel heeft verklaard en ICT-systemen bij het UWV moeten worden aangepast, wordt de datum van 1 januari 2019 niet gehaald. Het is al de tweede keer dat Asscher de regeling moet uitstellen. Eerder moest hij al terugkomen op zijn doelstelling om werkgevers vanaf 1 januari 2018 te compenseren. 

Eerder besteedde EenVandaag twee keer aandacht aan werknemers in een ‘spookcontract’:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.