Het Openbaar Ministerie wil crimineel Willem Holleeder opnieuw achter de tralies krijgen. Sinds zijn voorwaardelijke vrijlating zou hij zich opnieuw schuldig hebben gemaakt aan strafbare feiten. Vandaag verschijnt hij voor de Haarlemse rechtbank voor zijn rol in megaproces Andes. Ook lopen er nog onderzoeken naar hem in twee andere strafdossiers. Wordt het hem al heet onder de voeten?

Op 27 januari 2012 kwam Holleeder vrij nadat hij tweederde van zijn straf had uitgezeten. Een celstraf die hij kreeg onder andere voor het bedreigen van de geliquideerde vastgoedmagnaat Endstra. Na zijn vrijlating verschenen regelmatig foto’s van Holleeder met bekende- en minder bekende Nederlanders. Hij trad hij op in het programma ‘College Tour’ en was hij korte tijd columnist in het blad Nieuwe Revu.

Vandaag staat ‘de Neus’ voor het eerst in jaren weer voor de rechter voor zijn rol in de zaak ‘Andes’. In deze zaak moeten veertien verdachten voorkomen voor zaken als afpersing, bedreiging, mishandeling en witwassen. Holleeder zou voormalig Hells Angel Theo Huisman hebben afgeperst. Andere verdachten zijn Danny K. en Dick V. Die laatste is sportschooleigenaar in Beverwijk. Zijn compagnon Hans Nijman werd begin deze maand geliquideerd nadat hij de sportschool uit kwam lopen. 

Vanavond in EenVandaag onder andere misdaadjournalist en Holleeder-kenner Bas van Hout. Verslaggever Bram de Waal volgt vandaag de zaak: 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.