Eind oktober verscheen er een vreemde wolk boven Californië: een wolk in de vorm van een penis. Nu blijkt dat de tekening gemaakt is door twee piloten van de Amerikaanse marine. Veel mensen op sociale media konden wel om de stunt lachen, maar de militaire leiding niet. De piloten zijn op non-actief gesteld.

Op 23 oktober was de volgende tekening in de lucht boven de Salton Sea te zien. Een gebruiker op Twitter spotte het en had al snel een viral tweet te pakken.

Getalenteerd?

"Een pluspunt: dit laat wel zien hoe goed deze piloten eigenlijk zijn. Ze zijn duidelijk goed getraind", zo reageert iemand op Twitter. "Onze gevechtspiloten zijn waarschijnlijk de beste van de wereld. Met zoveel precisie een penis tekenen bewijst dat wel!"

De militaire leiding deelt deze mening dus duidelijk niet. De piloten die de tekening maakten zijn nu geschorst in afwachting van een onderzoek naar de tekening. "De bemanning van de T-34C vliegt niet, maar is in de tussentijd wel bezig met belangrijk grondwerk", zo reageert een woordvoerder van de marine aan de Marine Corps Times.

Niet voor het eerst

Opvallend: het is niet voor het eerst dat er penispatronen in de Amerikaanse lucht te zien zijn. In november 2017 was er een tekening in de lucht bij Washington te zien.

Als je goed zoekt op Flightradar24, de website die alle vliegbewegingen ter wereld bijhoudt, zijn er nog veel meer vliegtuigen te zien die tekeningen in de lucht maken. De penis is favoriet, maar ook de kerstboom en het woord 'fuck' worden vaker geschreven. De marine bevestigde tegenover CNN dat er geen trainingswaarde zit in het maken van deze tekeningen. "En zeker niet in afbeeldingen in de lucht van een penisvorm."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.