Het portofoonsysteem bij de politie hapert met als gevolg dat agenten geen verbinding kunnen krijgen met de meldkamer. "Het is niet wachten óf het compleet misgaat, maar wanneer", zegt bestuurder Ward Quaghebeur van politievakbond NPB.

De centrale ondernemingsraad van de politie luidt de noodklok over het communicatiesysteem, C2000. In een brief aan minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie en korpschef Erik Akerboom schrijft de raad dat de veiligheid van de agenten nu niet gewaarborgd kan worden en dat de leiding de urgentie van het probleem niet genoeg ziet.

Agenten moeten zelf 112 bellen

Maarten Brink, voorzitter van de afdeling Politiebond ACP en actief politieman, maakt de gevolgen op straat mee. "Er zou iemand met een mes lopen en dan worden er meerdere eenheden ingeseind. En als je dan drukt op de spreeksleutel van je portofoon, komt wat je zegt gewoon niet aan. Niet bij je collega's en niet bij de meldkamer", vertelt hij.

Ook Koen Simmers, hoofdbestuurder van vakbond NPB en brigadier in Zuid-Nederland heeft ervaring: "Ik zat in een pand dat overvallen zou worden, maar ik kon niet communiceren. Of toen ik ergens surveillerde in een politie-auto en toen ineens een ambulance voorbij zag rijden. Ik dacht: wat is dit? Heb ik iets gemist? Had ik gewoon een complete melding gemist." Hij zat ook al eens boven op een inbreker die over de schutting was geklommen, maar kon toen zijn collega's niet bereiken.

'In 1 maand evenveel incidenten als in 1 jaar'

Agenten gebruiken de nieuwe versie van het C2000-systeem sinds eind januari, en het zorgt al sinds het begin voor problemen. Zo zijn er agenten die in bedreigende situaties niet om spoedassistentie konden vragen, omdat ze geen contact kregen met de meldkamer, zo staat er in de brief. Andere hulpdiensten gebruiken het systeem ook.

"In totaal zijn er 80.000 hulpverleners aangesloten op het systeem, maar 30.000 maken er continu gebruik van", vertelt C2000-expert Henk van Beek. Hij schrikt als hij de ervaringen van agenten hoort. "Deze maand zijn er al evenveel incidenten geweest als vorig jaar in het hele jaar."

Verslaggever Harm van Atteveld in gesprek met agenten die vrezen voor hun veiligheid door het haperende communicatiesysteem.

Waar gaat het mis?

Om het systeem te laten werken, zijn ongeveer 600 nieuwe zendmasten geïnstalleerd. Dat ging goed, maar het ging mis bij het verbinden met de meldkamers. "Ze zijn geplaatst door het bedrijf Hytera, die de aanbesteding won omdat ze de goedkoopste waren. Alsof je een Rolls Royce koopt, voor de prijs van een KIA", zegt hij.

"Hytera kon het zelf ook niet aan, waardoor een ander bedrijf te hulp moest schieten en werd ingehuurd. Het is heel complex", legt hij uit. "Hytera heeft geen ervaring met deze materie." De noodknop moet gewoon werken, stelt hij. "Ik denk dat hier bij de overheid te weinig technische kennis. Operatie geslaagd, patiënt overleden."

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.