Advocaat Dion Bartels is voor onbepaalde tijd geschorst. Dat heeft een woordvoerder van de Deken van Orde van Advocaten tegenover EénVandaag bevestigd. Ook Bartels zelf bevestigt de schorsing.

De Raad van Discipline van de rechtbank in Amsterdam schorste de advocaat dinsdag. Volgens Dion Bartels is hij geschorst in de zaak rond vastgoedgigant Richard Homburg. Hij won kortgeleden nog een zaak tegen Bartels, waarbij Bartels door de rechter werd gedwongen zich te onthouden van negatieve uitspraken over Homburg ten laste van 100.000 euro per keer.

Dion Bartels wordt nu vertegenwoordigd door een stille bewindvoerder uit Amsterdam. De bewindvoerder maakt momenteel een inventarisatie op de schorsing. Dion Bartels noemt zijn schorsing een “rode kaart”: Ook een topvoetballer wordt wel eens voor een aantal wedstrijden geschorst na een rode kaart”, aldus Dion Bartels. “In de regel komt zo’n speler na verloop van tijd weer sterker terug. Zo zal het ook bij mij het geval zijn.

Kijk hier de reportage die EenVandaag afgelopen zaterdag maakte over Dion Bartels:

Advocaat Dion Bartels geschorst

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.