Gitaren, singletjes en pakken van Elvis Presley: het wordt allemaal steeds minder waard, want zijn fans sterven uit. De kinderen dumpen de verzameling van hun vader op Marktplaats. En meer aanbod onder minder belangstellenden betekent lagere prijzen. Toch laat de veiling van een koffiebeker zien dat het ook anders kan.

De koffiebeker waar Elvis uit heeft gedronken, werd ter veiling aangeboden. In slechts enkele minuten stond de teller op 900 dollar. De beker is gesigneerd en gaat vergezeld met een briefje van de ‘King’.

Het is niet voor het eerst dat er een beker wordt aangeboden waaruit The King gedronken zou hebben. Er is zelfs een meneer die een bekertje met daarin het water dat Elvis niet opdronk, bijna 30 jaar in de vriezer bewaarde voor hij hem verkocht. De man verkocht eerst alleen het water waar Elvis aan genipt had (voor 455 dollar), het bekertje hield hij zelf.

Maar het gekste Elvis-item ooit is een duidelijk gedragen witte onderbroek (inclusief 'sportvlekken') die keurig ingelijst op een tentoonstelling was te zien met Elvis spullen.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.