Vrouwen gebruiken gemiddeld 27 verschillende beautyproducten voor hun gezicht. En gemiddeld zijn ze daar gemiddeld 40 minuten mee bezig, blijkt uit onderzoek

Vergeleken met tien jaar geleden is dat een enorme toename, want toen gebruikten vrouwen acht beautyproducten en waren ze slechts zeventien minuten kwijt met het opmaken van hun gezicht. Topvisagist Mari van de Ven vindt het zwaar overdreven. Hij is van mening dat een goede make-up slechts vijftien minuten vereist. 

Eén van de redenen voor die toename in make-uptijd is de selfiecultuur, we zijn veel meer foto’s van onszelf gaan maken, dus dan wil je er ook op je best uit zien. Een andere reden is de make-up-trend contouring, waar Kim Kardashian een grote voorvechtster van is. Bij deze make-upstijl benadruk je de schaduwen in je gezicht en daardoor lijkt je jukbeen hoger, je kaaklijn strakker en je neus smaller. Contouring is de meest gezochte make-upterm op YouTube, er bestaan talloze filmpjes die je uitleggen hoe je dit zelf kunt doen.

Er is ook een tegenbeweging gaande, namelijk de no-make-up trend. Alicia Keys is een rolmodel op dat gebied en Colbie Caillat schreef er zelfs een nummer over, getiteld Try. Zelfs voor die no make-up trend bestaan er tutorials op YouTube, die vreemd genoeg veel tijd in beslag nemen en verschillende beautyproducten vereisen. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.