De politieke partij DENK heeft via Facebook een filmpje de wereld ingestuurd waarin gewaarschuwd wordt voor de media. Volgens de partij zijn deze namelijk niet onafhankelijk. 

De titel van het filmpje luid dan ook ‘De media willen niet dat je dit weet... Trap er niet in!’ De media deelt het filmpje echter veelvuldig. 

De reacties vanuit de journalistieke hoek zijn voornamelijk lacherig te noemen. Zo tweet Kustaw Bessems van de Volkskrant vanochtend:

Daarnaast zijn er ook een behoorlijk aantal cynische tweets over het feit dat Sylvana Simons , net als de andere leden van de partij in deze video, nog recent veel in de media zijn geweest. En deze media verfoeien zij nu juist.

De Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ) stelt daarnaast dat het filmpje meer past bij landen als Turkije. Maar ze noemen het ook een gemiste kans. De NVJ denkt dat de achterliggende boodschap van DENK is dat media meer zouden moeten doen met diversiteit. Ze stellen:

Dat is op zichzelf best een opportune boodschap. Maar deze valt volstrekt in het water door de ongenuanceerde beschouwing die ze in het filmpje brengen.

Over de strategie van de politieke partij wordt nog getwist. Politiek verslaggever Frist Wester laat zijn gedachten hier over gaan in zijn persoonlijke vlog:

In EenVandaag ook politiek filosoof Remko van Broekhoven over het opmerkelijke filmpje van de politieke partij DENK.