Zeven op de tien meiden (68%) zijn van plan om later fulltime te gaan werken. Volgens het CBS werkt nu 18 procent van de vrouwelijke beroepsbevolking fulltime.

Van de ondervraagde meiden is een kwart (26%) van plan om parttime te werken. Uit cijfers van het CBS blijkt dat nu 42 procent van de vrouwen in deeltijd werkt.

Internationale Vrouwendag

Morgen is het Internationale Vrouwendag. De ambitie van de vrouwen blijft nog wel iets achter bij die van de jongens: van hen wil namelijk 82 procent fulltime en 10 procent parttime werken. Drie op de tien jongens (28%) willen graag meer verdienen dan hun partner; van de meiden is dit 9 procent. De meeste jongeren (64%) maakt het echter niks uit wie het beste salaris heeft.

Ondernemersdrift

Twee derde van de jongens (67%) denkt later gemakkelijk aan een goede baan te komen, tegenover 57 procent van de meiden. Jongens hebben meer ondernemersdrift dan meiden: 29 procent van de jongens denkt op zijn 35ste eigen baas te zijn, tegenover 21 procent van de meiden.

Eén op acht jongens miljonair

Jongens zijn rooskleuriger over de toekomst dan meiden. Vier op de tien jongens (39%) denken later meer te verdienen dan hun vrienden en één op de negen (11%) gaat er zelfs van uit miljonair te worden. De meiden zijn aanzienlijk bescheidener: van hen denkt slechts 3 procent later een miljoen euro te bezitten.

Over dit onderzoek

Het onderzoek ‘Jongeren en hun financiële toekomst’ is uitgevoerd onder het 1V Jongerenpanel van nieuws- en actualiteitenprogramma EenVandaag, in samenwerking met het Nibud. Aan dit online onderzoek, gehouden tussen 23 december 2011 en 12 januari 2012, deden 1.996 jongeren van 12 t/m 24 jaar mee. De uitslag is gecorrigeerd op leeftijd, geslacht en spreiding over het land.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.