Jullie zijn duidelijk: de OV-chipkaart werkt waardeloos. Vier op de tien deelnemers die een OV-studentenkaart hebben, is tegen problemen aangelopen. Twintig procent heeft zelfs een kaart in de brievenbus gekregen die al kapot was! Dit zorgt vooral voor veel frustratie.

Bij vier op de tien studenten uit ons onderzoek zijn er kleine, maar vaak ook grote problemen. Klagen kan, maar volgens jullie helpt het niet veel. Reisorganisatie Rover, studentenvakbond LSVb en de ombudsman van het openbaar vervoer, het OV-loket, spreken van een wanprestatie en een wanproduct.

Ergernis

Vooral de tientallen formulieren die je moet doorworstelen om een nieuwe kaart aan te vragen of geld terug te vragen, wekt onder de studenten veel ergernis. Volgens de LSVb worden studenten met een kapotte kaart niet serieus genomen en duurt het een maand voordat ze een nieuwe krijgen.

Maar er is hoop! Tot nu toe moesten studenten zelf hun trein- of buskaartjes betalen als hun ov-chipkaart kapot was. EenVandaag maakte een reportage over de slecht werkende OV-chipkaart, waarin het onderzoek van het 1V Jongerenpanel centraal stond. Na de uitzending beloofde de minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap alle extra reiskosten van studenten met een kapotte OV-chipkaart te vergoeden. Kijk, zo hoort het! Nu nog even afwachten hoe deze maatregel in de praktijk gaat uitpakken....

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.