Het bedrijf achter de OV-chipkaart heeft in vijf jaar tijd 55 miljoen euro winst gemaakt met de plastic kaartjes. Consumentenorganisaties zijn met stomheid geslagen, want het verhaal van Translink was altijd dat de kaart 'kostendekkend' zou zijn, schrijft het AD.

Translink, eigendom van de openbaar vervoerbedrijven, maakte in de eerste jaren nog verlies. Inmiddels is het verkopen van OV-kaarten en het in de lucht houden van het betalingssysteem even lucratief als het maken en verkopen van iPhones.

Het bedrijf maakt jaarlijks ruim 3 miljoen OV-chipkaarten. Iedere klant komt na maximaal vijf jaar weer terug, want na die tijd is een pasje verlopen.

De Tweede Kamer is verbijsterd over de enorme winsten. Kamerleden willen weten waarom de opbrengsten niet teruggaan naar de reiziger.

De VVD stelt: ‘Als reiziger wil je voor een nette prijs van A naar B. Als degene die je de OV-chipkaart verkoopt daar enorme winsten op maakt, voelt dat niet rechtvaardig.’

Voorzitter Ariën Kruyt van reizigersorganisatie Rover is verbaasd over de cijfers. ‘Zoveel winst? Dit wist ik echt niet. 7,50 euro voor een OV-chipkaart is veel te veel,' zegt Kruyt.