De miljoenen euro’s kostende proef om met je mobiel in te checken in de trein is volkomen mislukt. De applicatie van Translink, tevens het bedrijf achter de OV-chipkaart en telefoonaanbieders Vodafone en KPN, had zoveel mankementen dat ze hebben besloten om ermee te stoppen.

Bijna een jaar geleden ging de proef van start. Achtduizend deelnemers mochten hun OV-chipkaart thuis laten en konden met behulp van een app op hun mobiele telefoon inchecken voor de trein. Het doel van Translink was om de OV-chipkaart in de toekomst overbodig te maken.

“De OV-chipkaart is inmiddels 13 jaar oud”, zegt techjournalist  Wouter van Noort. “Het is daarom ook niet gek dat Translink Systems op zoek ging naar nieuwe manieren om vervoer weer wat efficiënter te maken. Andere bedrijven doen dat ook,  zo wordt er gekeken of je op basis van gezichtsherkenning door het poortje kan lopen en dat het geld daarna automatisch van je rekening kan worden gehaald. Maar als je nu al ziet dat zelfs smartphone betalingen niet werken, duurt het nog wel een tijdje voordat we zover zijn.” 

App installatie tijdrovend proces

De proef kostte Translink 2,2 miljoen euro en kende meteen al de nodige beperkingen. Zo was de installatie van de applicatie een tijdrovend proces. Deelnemers moesten naast het downloaden van de app, een digitale portemonnee aanvragen bij hun provider en een eurocent overmaken naar Translink.

Daarnaast konden mensen met een iPhone geen gebruik maken van de benodigde app. Dit omdat Apple geen toestemming heeft gegeven om de chip in de iPhone te gebruiken. Hierdoor konden alleen mensen met een Android-telefoon gebruik maken van de app.

Goedkoper was de OV-chip via mobiel ook niet, reizigers moesten altijd de volle ritprijs betalen. Het laden van de reisproducten die korting geven, kan niet worden ingeladen via de app. Tot teleurstelling van vele gebruikers.

Ontwikkeling van de app is niet eenvoudig

“Iedereen gaat nu helemaal los op Translink Systems, ‘weer dat suffe bedrijf’, maar het is natuurlijk niet eenvoudig om zo’n systeem te maken”, zegt Van Noort . “In dit geval gaat het om negen systemen die aan elkaar geknoopt moeten worden. Denk aan de controleapparaten van de conducteurs en toegangspoortjes. Maar de app moet ook veilig zijn en gebruiksvriendelijk. Het is niet makkelijk om dit allemaal te realiseren.”

Goed dat Translink naar zichzelf kijkt

Van Noort begrijpt de keuze van het bedrijf wel, maar weet ook waar de forse kritiek vandaan komt. “Translink Systems heeft al eerder flinke problemen gehad en is een paar keer gehackt geweest. Het kan geen kwaad dat dit bedrijf even goed naar zichzelf kijkt.” 

Kijk en Lees ook

Vanaf 15 juni 2018 is de app niet meer te gebruiken en zullen de deelnemers weer met een OV-chipkaart op zak moeten reizen. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.