Zangeres en presentatrice Sandra Reemer is dinsdag op 66-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van borstkanker. Dat heeft haar manager en woordvoerder Rik Luijcx bekendgemaakt.

Sandra Reemer werd geboren als Barbara Alexandra in Bandoeng, Indonesië. Al op haar elfde nam ze haar eerste plaat op en werd bekend met het duo Sandra & Andres.

Sandra Reemer presenteerde in de tijd dat er nog maar 2 netten waren het succesprogramma Sterrenslag en assisteerde jarenlang presentator Jos Brink in de succesvolle AVRO-show Wedden Dat. Brink noemde haar regelmatig 'mijn kroepoekje', wat hem op tal van boze brieven kwam te staan. Reemer zelf vond het wel lief van Jos Brink. 3 jaar gelden, bij het stoppen van de Duitse evenknie Wetten Das, keek zij bij Radio EenVandaag terug op de tijd dat het roemruchte programma de Nederlandse televisie domineerde.

Ze vertegenwoordigde Nederland meerdere malen op het Eurovisie Songfestival, maar wist nooit te winnen. In een terugblik op 50 jaar Songfestival van toen nog TweeVandaag blikte ze hierop terug:

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.