Nu Wilma Mansveld is afgetreden als staatssecretaris van Infrastructuur en Milieu, zoemen de namen rond van mogelijke opvolgers. Sharon Dijksma wordt gezien als grootste kanshebber. 

Dijksma is een door de wol geverfde politica. Ze is de huidige staatssecretaris van Economische Zaken, maar heeft al een heel politiek leven achter zich.

Na het voorzitterschap van studentenvakbond LSvB en Pvda-jongerenafdeling Jonge Socialisten trad ze in 1994 aan als jongste kamerlid. Haar politieke loopbaan verliep niet zonder rimpelingen. Ze dong naar de functie van het PvdA-partijvoorzitterschap en stelde zich kandidaat voor de burgmeesterspost in Nijmegen. Beide functies gingen aan haar neus voorbij. Na het staatssecretariaat van Onderwijs en Economische Zaken, zou deze nieuwe functie haar derde staatssecretariaat zijn.

In EenVandaag een spreken we over haar met PvdA-collega Adri Duivesteijn en Jack de Vries, toendertijd voorzitter van CDJA.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.