Er wordt nog een keer gekeken naar de geplande aanvliegroutes voor Lelystad Airport. Staatssecretaris Sharon Dijksma (Infrastructuur en Milieu) heeft toegezegd een second opinion uit te laten voeren. Dat zorgt ervoor dat er een kans is dat vliegveld Teuge toch door kan gaan. 

De provincies Gelderland en Overijssel zijn bezorgd over de huidige plannen, waarbij vliegtuigen van en naar Lelystad Airport op nog geen twee kilometer hoogte over paracentrum Teuge en zweefvliegclub Lemelerveld vliegen.

Dat heeft serieuze gevolgen voor het parachutespringen bij vliegveld Teuge. De sprongen zijn een belangrijke inkomstenbron voor het vliegveld en als die niet meer uitgevoerd kunnen worden is er een probleem. “De doodsteek voor onze activiteiten”, noemde Ronald Termaat van de Koninklijke Nederlandse Vereniging voor Luchtvaart het eerder bij EenVandaag. Parachutisten en zweefvliegers vrezen voor het einde van hun sport.

Als de plannen doorgaan, moet Meiltje de Groot, directeur van Teuge Airport, het paracentrum sluiten. Een petitie tegen de uitvliegroutes van Lelystad Airport is inmiddels 20.000 keer ondertekend.

De second opinion wordt gedaan door Helios. Dat bureau kijkt ook naar alternatieve voorstellen die zijn gedaan door de recreatieve luchtvaart.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.