Al vanaf februari van dit jaar zet de Libische National Transitional Council zich in om Kadhafi als staatshoofd van Libië af te zetten. De Overgangsraad heeft zich opgeworpen als tussentijdse vertegenwoordiger van Libië. Ondertussen hebben veel landen, voornamelijk westers, deze Nationale Overgangsraad erkend als enige wettige vertegenwoordiger van het Libische volk. Maar wie zijn de mensen die in deze Raad zitten?

Is ook het Berbervolk hierin vertegenwoordigd? Is het Arabisch de officiële taal, of krijgt het berberdialect ook een status? In EenVandaag arabist Jan Jaap de Ruiter en Europarlementarier Hans van Baalen over de Overgangsraad. En een gesprek met de Berber-activist Fathi Ben Khalifa die gevlucht is voor het regiem van Kadhafi en zeer nauwe banden heeft met de nieuwe leiders.

Wie zitten in de National Transitional Council?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.