Vijfenzeventig procent van de Nederlandse werknemers stoort zich aan bellende collega's. Dat blijkt uit een enquete onder duizend Nederlanders van onderzoeksbureau PanelWizard. Veel werknemers geven aan zich moeilijk te kunnen concentreren en sneller vermoeid te raken door luid bellende collega's.

Andere stoorzenders op de werkvloer zijn pratende collega's (72 procent), rinkelende telefoons (66 procent) en afgespeelde video's (54 procent). Deze verstoringen hebben impact op het werk. Zes op de tien deelnemers geeft namelijk aan productiever te werken in een stille, afgesloten ruimte. 56 procent zegt minder fouten te maken in een rustige omgeving.

Helft laat het collega's weten

Ruim de helft van de respondenten kaart weleens aan tegen collega's dat ze last hebben van het rumoer in open kantoorruimte. Toch wordt er vervolgens vaker niet (45 procent) dan wel (29 procent) actie ondernomen. In het laatste geval werden bijvoorbeeld belruimtes anders ingericht.

Open kantoorruimtes hebben ook voordelen, blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Arizona. Werknemers bewegen daar meer dan in een afgesloten ruimte, omdat ze regelmatig moeten zoeken naar rustige plekken.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.