Godfried Bomans, schrijver en mediapersoonlijkheid, overleed 45 jaar geleden. Reden voor regisseur Aat Ceelen om het verhaal van Bomans op de planken te brengen. Volgende week gaat het toneelstuk 'Bomans - Alleen tussen de meeuwen' in première.

De voorstelling gaat over de tijd waarin Bomans op het onbewoonde eiland Rottumerplaat verbleef. Een week lang bivakkeerde hij, op verzoek van de AVRO en VARA, op de zandplaat en deed dagelijks verslag op de radio. Lange tijd was Bomans één van de meeste gelezen Nederlandstalige schrijvers. Wat is er nog van Bomans' werk over?

In Radio EenVandaag een gesprek met tekenaar Alison Korthals Altes, voor wie Bomans nog altijd een belangrijke rol in haar leven speelt. In de jaren zestig onderhield ze als jonge vrouw een intense vriendschap met Bomans. Ze vertelt over hun ontmoetingen. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.