Morgen ontvangt PVV leider Geert Wilders in Den Haag de leider van het Franse Front National, Marine le Pen. De twee willen nauw gaan samenwerken voor de Europese verkiezingen, die in 2014 worden gehouden. De vraag is: waarom doet Wilders dit?

De leider van de PVV doet al jarenlang grote moeite om te voorkomen dat zijn partij wordt weggezet als extreem-rechts. En nu opeens samenwerken met het Front National, een omstreden partij, vanwege Jean-Marie Le Pen, de vader van Marine.

De oud-leider van het Front National is in het verleden veroordeeld vanwege het ontkennen van de Holocaust. Le Pen, tegenwoordig erevoorzitter van het Front National en ook in 2014 weer kandidaat voor het Europees Parlement, zei onder meer: "De gaskamers zijn een detail in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog".

De vraag is: wat bezielt Geert Wilders door met deze mensen te gaan samenwerken?

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.