Veilig Verkeer Nederland (VVN), trekt ten strijde tegen de wirwar van verkeersborden en krijgt daarbij steun van steeds meer gemeenten.

Verkeersborden moeten de verkeersveiligheid bevorderen, maar vaak staan er zoveel borden langs de weg dat een automobilist door de bomen het bos niet meer ziet. Dat is jammer, want daardoor mist hij de echt belangrijke informatie.

Een groot deel van de borden is overbodig en moet daarom weg, volgens Veilig Verkeer Nederland. Rob Stomphorst van VVN wijst bijvoorbeeld op de witte onderbordjes die veelal zeggen wat het bord daarboven ook al uitlegt. ‘Fietspad, dus niet brommen’, ‘Niet parkeren, ook niet in de bermen’, ‘Parkeren, alleen in de vakken’.  Ook borden met veel tekst, of borden die voor elkaar staan kunnen beter weg.

Gemeenten proberen de wildgroei aan borden aan te pakken. In Landgraaf werden onlangs 400 borden weggehaald. Inwoners van Zeewolde konden tot vandaag de borden insturen die zij liever kwijt dan rijk zijn in hun gemeente. Wethouder van verkeer Gerben Dijksterhuis in Zeewolde schat dat zo’n 10 procent van de borden in zijn gemeente zo weg kunnen.