De VVD wil teruggekeerde jihadisten volgens het oorlogsrecht berechten. Dat zegt fractievoorzitter Halbe Zijlstra in EenVandaag, vooruitlopend op het Kamerdebat over de gevolgen van de aanslagen in Parijs voor Nederland. 

Vanavond gaat de Kamer in debat met premier Rutte, minister Ascher en minister Opstelten. De VVD komt met nieuwe, hardere maatregelen tegen terugkerende jihadisten.

In het ‘Parijs-debat’ wordt gesproken over de aanpak van jihadistische strijders door de Nederlandse overheid. Minister Ivo Opstelten moet met maatregelen komen.

De oppositie heeft de messen geslepen, ze vindt dat Opstelten te traag is met het afkondigen van maatregelen om terreur tegen te gaan. En met het vorige jihaddebat onder leiding van Opstelten in gedachten kan het nog wel eens een zware avond voor hem worden. 

Wat staat er vanavond op het spel, en hoe belangrijk is dit debat voor onze toekomstige veiligheid? Of is het debat er vooral voor de bühne? We praten er in Radio EenVandaag over met politiek commentator Kees Boonman.

Het fragment met de uitspraak van Zijlstra ziet u hier:

Halbe Zijlstra: terugkerende jihadgangers volgens oorlogsrecht berechten