Na de crash van het toestel van Malaysia Airlines gisteren, is de voorbereiding op het forensisch onderzoek begonnen. Het Landelijke Team Forensische Opsporing (LTFO) maakt zich klaar om naar Oekraïne te vertrekken om te helpen de slachtoffers te identificeren.  

Wat zullen de onderzoekers daar aan treffen? En hoe gaan ze te werk?

In EenVandaag een gesprek met Lex Meulenbroek, DNA-deskundige van het Nederlands Forensisch Instituut. Hij deed onderzoek naar de vliegramp in de Libische hoofdstad Tripoli in 2010 en droeg bij aan het identificeren van de slachtoffers.

Ook spreken we met Aart Cats, oud-inspecteur van de Luchtvaartinspectie en oud-piloot. Hij was als een van de eerste onderzoekers ter plekke bij de vliegramp in 1992 in Faro in Portugal.

In de studio spreken we met luchtvaartdeskundige Joris Melkert. Hoe lastig is het om onderzoek te doen in een oorlogsgebied? 

Bekijk hieronder een aflevering van EenVandaag uit 2010 over de identificatie van de slachtoffers bij de vliegramp in Tripoli. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.