Reddingsmedewerkers hebben tot nu toe 272 lichamen gevonden in het rampgebied. Nederlandse forensisch experts zijn vanmorgen aangekomen op de plek waar vlucht MH17 neerkwam. In EenVandaag een verslag vanuit Oekraïne.

De trein met aan boord de lichamen van bijna 200 slachtoffers staat nog op het station. Maar de leiders van de zelfuitgeroepen Volksrepubliek Donetsk zouden volgens het Russische persbureau Interfax inmiddels hebben toegezegd dat de trein naar Charkov gaat. De vicepremier zei dat gewacht wordt tot internationale experts aanwezig zijn.

Nederlandse forensische experts zijn inmiddels op de rampplek aangekomen, hebben premier Rutte en minister Opstelten gezegd. Ze waren vanuit Donetsk op weg naar het het rampgebied.

Rutte

Ondertussen neemt de kritiek op de gang van zaken in het rampgebied verder toe. OVSE-medewerkers zouden belemmerd worden in hun onderzoek. Premier Rutte zei gisteren in een persconferentie opnieuw met de Russische president Poetin gebeld te hebben. Deze heeft hem opnieuw volledige samenwerking toegezegd.

Verslag vanuit Oekraïne

EenVandaag-verslaggever Caroline van den Heuvel is op dit moment in Oekraïne. Kunnen de forensisch experts inmiddels vrijuit hun werk doen? En hoe reageren omwonenden van het rampgebied. Vanavond haar reportage vanuit het rampgebied.

Bekijk eerdere reportages over de vliegramp met de MH17 hier terug.

Lees ook