Kan je 100 procent veiligheid bieden in een vliegtuig? Nu er steeds sterkere aanwijzingen zijn dat het Russische toestel dat vorige week zaterdag neerstortte door een bom is neergehaald, rijst de vraag of vliegen te beveiligen is tegen dit soort aanslagen.

Op de mededeling van een aan IS gelieerde terreurgroep dat het om een aanslag zou gaan, werd eerst nog met scepsis gereageerd. Maar gisteren werd bekend dat op de zwarte doos van de Airbus een explosie te horen zou zijn. Amerikaanse satelieten zouden bovendien een lichtflits hebben geregistreerd bij het toestel. Britse inlichtingendiensten uitten eerder al het vermoeden van een terroristische aanslag.

Verschillende luchtvaartmaatschappijen hebben inmiddels de vluchten naar Sharm-El-Sheikh gestaakt. Ook luchtvaartmaatschappij Corendon staakt de vluchten naar Egypte, tot de kerst. Wat kan de maatschappij doen om de vluchten weer te hervatten en hoe pakken ze dat aan? In de studio een gesprek met directeur van Corendon Atilay Uslu.

Ook spreken we met veiligheidsdeskundige Ira Helsloot van de Radboud Universiteit Nijmegen. Hij pleit voor betere voorlichting van vliegtuigpassagiers die naar landen reizen waar er kans is op terroristische aanslagen..

Online circuleert een video waarop het neerstorten van het vliegtuig te zien zou zijn. Op de beelden is een explosie te zien.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.