Er zijn maar weinig reisbelevingen erger dan tijdens een vliegreis naast, voor of achter een constant huilende baby of krijsende kinderen te moeten zitten. Een filmpje van een passagier van een vlucht vanuit Duitsland naar New York wordt online veel gedeeld. Te zien (en vooral te horen) is hoe enkele kinderen uit een gezin 7 uur lang aan één stuk door krijsen.

Naar aanleiding van onder meer dit filmpje is nu een online actie gestart om ‘kindvrije zones’ te maken in vliegtuigen. Bijvoorbeeld: alle huilende kinderen achterin, en dan het liefst een geluiddicht muurtje ertussen.

Uit een online onderzoek door Airfarewatchdog blijkt dat iets meer dan de helft van de vliegtuigpassagiers (waarschijnlijk die zonder kinderen) bereid zijn om extra geld voor zo’n zone te betalen. Sommige kleinere vliegmaatschappijen (zoals Indigo Airlines en AirAsia) hebben al kindvrije zones, maar het wachten is op grote maatschappijen die dat invoeren voor lange vluchten. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.