Er zijn maar weinig dingen zo vervelend als een lange vliegreis maken naast een huilend kind. Of in een stoel naast een zwaarlijvig persoon die veel ruimte inneemt. Maar er is nu een app waarmee je dit allemaal kunt voorkomen.

Dat staat in de New York Post. De tip komt van reisblogger Gilbert Ott, die voor zijn werk uiteraard veel reist en alle tijd had om uit te vinden dat het werkt.

Met de app ExpertFlyer kun je realtime volgen welke plek in het vliegtuig beschikbaar is en wie waar zit. Dit kan zelfs tot en met het boarden. Je kunt hem zo instellen dat telkens wanneer er ergens een stoel vrijkomt, je een notificatie krijgt. Ook bij last-minute veranderingen. Vervolgens kun je een stewardess tijdens het boarden vragen of je op een andere vrije stoel plaats mag nemen. Het liefst uiteraard een stoel zonder iemand naast je. Op deze manier is het Gilbert al vaak gelukt een veel betere plek te krijgen. Bijvoorbeeld aan het raam, bij de nooduitgang (met meer beenruimte) of zelfs een stoel op een verder volledig lege rij. Wie wil dat nou niet?