Van de 28.000 ton verdacht vlees die slachterij Van Hattem Vlees uit Dodewaard moet terughalen is een deel, ongeveer 19 ton, waarschijnlijk in Duitsland terechtgekomen. 

Het is geleverd aan winkels in de Duitse deelstaat Noord-Rijnland-Westfalen, liet het Duitse ministerie van Landbouw weten. Het vlees zou al over de uiterste houdbaarheidsdatum heen zijn. 

In partijen rundvlees van het vleesbedrijf werden paardenvleesnippers aangetroffen, zo bleek uit een reportage van EenVandaag. De NVWA besloot begin februari dat slachterij Van Hattem alle producten moet terugroepen, die geproduceerd zijn tussen januari 2012 en 22 januari 2014. Eerder deze week kreeg het bedrijf ook een slachtverbod, omdat het nog steeds niet goed kan traceren waar de partijen vlees die het bedrijf slacht naartoe gaan.

 Kijk de reportage hieronder terug. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.