Wil je graag in een dure villa wonen maar heb je het geld niet? Pak dan snel pen en papier, want voor slechts 25 dollar en een zelfgeschreven essay kan een huis ter waarde van 1,7 miljoen dollar van jou worden.

Een vrouw in Alberta, Canada, Alla Wagner, besloot deze maand een wedstrijd te starten waarbij je haar huis (met dus een waarde van 1,7 miljoen) kan winnen. Het huis staat in Millarville aan een meer en heeft prachtige uitzichten op ondermeer de bergen, maar in de laatste maanden bracht nog niemand een bod uit.

Gezondheidsproblemen

Wagner heeft er zelf sinds 2011 in het huis gewoond, maar moet het nu vanwege gezondheidsproblemen van de hand doen. Haar gezondheidssituatie zou aanpassingen aan het huis vergen en dat wil ze niet laten gebeuren. Ze vindt het huis een kunstwerk, waar je niet aan moet sleutelen.

Het huis staat nu al maanden te koop zonder serieuze geïnteresseerden. Vandaar dat Wagner nu de briefwedstrijd heeft uitgeschreven. Ze hoopt op 68 duizend inzendingen waarbij iedereen 25 dollar betaalt, zodat ze ook op 1,7 miljoen dollar uitkomt. Ze houdt een limiet van 350 woorden per essay.

Je leven veranderd

Je mag niet zelf bepalen waar je over schrijft, want je brief moet antwoord geven op de vraag: 'Waarom zou een verhuizing naar dit droomhuis aan het water jouw leven veranderen?" Volgens Wagner kan het een mooie manier zijn om nooit de hoop op te geven. "Ik geef niet op. Ik geloof dat deze wedstrijd werkt, ik weet zeker dat het de moeite waard zal zijn." De mooiste brief van alle inzendingen krijgt het huis.

Er zit wel een addertje onder het gras: als iemand toch het bedrag van 1,7 miljoen voor het huis biedt, is de wedstrijd van de baan en krijgt iedereen zijn of haar inschrijfgeld van 25 dollar terug. Toch meedoen? Je kunt je brief insturen op de speciale Facebookpagina 'Write a letter, win a house'.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.