De advocaten van de voormalige Nederlandse SS'er Heinrich Boere hebben de rechtbank in Aken vandaag gevraagd het proces tegen hun cliënt stop te zetten. Volgens hen mag hun cliënt niet twee keer voor dezelfde misdaden worden vervolgd. In EenVandaag een verslag van de tweede zittingsdag.

Boere staat sinds woensdag in Aken terecht voor de moord op drie Nederlanders tijdens de Tweede Wereldoorlog. In 1949 kreeg hij daarvoor in Nederland al de doodstraf, die later werd omgezet in een levenslange straf. Omdat Boere was ontsnapt, heeft hij die straf nooit uitgezeten.

Eerdere klachten van de verdediging over een reportage in EenVandaag worden door de rechter genegeerd. Volgens hem hoort publiciteit bij een dergelijke zaak en is de aanklager door zijn uitspraken in EenVandaag niet partijdig, zoals de verdediging eerder stelde.

De verdediging wil EenVandaag nu nog wel vervolgen voor huisvredebreuk en is voornemens een klacht in te dienen bij de Raad voor de Journalistiek.

Bekijk via de links hieronder de eerdere reportages over Heinrich Broere.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.