Het verhaal van een familie uit een van de 'trailer camps' in Biloxi. Het hele woonwagenkamp waar ze woonden is weggespoeld door het opkomende water. De familie was al arm, maar is nu alles kwijt. Een verslag van de arme blanken in het rampgebied.

Het peil van het water in New Orleans begint langzaam te dalen. Dit lijkt gunstig voor de duizenden bewoners, die nog steeds in de stad verblijven. Maar de kans op uitbraak van epidemieën is groot, doordat het water sterk vervuild is. Dit wordt veroorzaakt door de aanwezigheid van brandstoffen, chemicaliën, uitwerpselen en lijken in het water.

De burgemeester van New Orleans, Ray Nagin, heeft daarom besloten dat iedereen de stad moet verlaten. De politie, nationale garde en het leger bereiden zich voor om de laatste achterblijvers desnoods onder dwang te verwijderen.

Verslag uit Biloxi

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.