Gisteren besteedden we al aandacht aan het gepeste jongetje Keaton, wiens video viral ging. In tranen vroeg hij zich af waarom hij zo vaak gepest werd en die video werd opgepakt door grote sterren die hem een hart onder de riem staken.

Nu heeft zijn verhaal nog een staartje gekregen. Niet omdat zich nog meer sterren en beroemdheden hebben gemeld om het ventje een hart onder de riem te steken, of omdat het het bedrag nog hoger is geworden dat voor hem is ingezameld. 

Er is naar buiten gekomen dat de moeder van Keaton, die de video op Facebook zette, nogal radicaal rechtse sympathieën heeft. Ze wordt ervan verdacht geld voor zichzelf in te zamelen in plaats van voor haar zoontje. 

Op diverse op het web terug te vinden foto’s is de moeder te zien met de zwaar omstreden 'Confederate Flag', de vlag van het pro-slavernij-zuiden. Ook is er een post terug te vinden waarin de vrouw oproept om "te stoppen met zeiken over slavernij en racisme." De posts en foto’s zijn van kort na de neonazi-optocht in Charlottesville. 

Diverse sterren hebben al teleurgesteld gereageerd, ze voelen zich bedonderd door de moeder. 

De bekende MMA-vechter Joe Schilling vertelt op Instagram: “Ik voel me best stom nu. Ik heb na het zien van het filmpje contact gezocht met Keatons moeder en nodigde hen uit naar LA te komen om een gevecht van mij bij te wonen. Maar deze vrouw is alleen maar op geld uit”.

De Facebook van de moeder van Keaton is offline gehaald. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.