Het verhaal van Keaton Jones is een van de meest gedeelde verhalen van vandaag. Hij wordt vreselijk gepest op school. In een door zijn moeder op Facebook gezette video vraagt hij zich af: ‘Waarom pesten mensen?’

Zijn verhaal werd opgepikt, de video veel gedeeld en kwam onder de aandacht van de nodige sterren. 

Laten we het zo samenvatten: het jaar van Keaton gaat een stuk beter eindigen dan het begonnen is. Vanmorgen al werd ie ongeveer geadopteerd door Snoop Dogg en uitgenodigd voor de premiere van meerdere films waaronder de nieuwe Avengers. 

Hij mag wedstrijden bijwonen in de VIP lounges van diverse football, honkbal én basketballteams. Daarbij komt nog dat Mark Hamill, Luke Skywalker persoonlijk, Keaton een hart onder de riem heeft gestoken:  
“Vraag je niet af waarom je pesters pesten, ze zijn gewoon zielig en denken dat zij er beter van worden als ze jou pijn doen’. Ze zijn gewoon jaloers omdat je slim en knap bent! Groeten van je vriend Mark Hamill.’

Keaton heeft er in een paar uur meer vrienden bijgekregen dan de meeste mensen tijdens hun hele middelbare schoolperiode... Katy Perry, Victoria Beckham, Justin Bieber, Nickelback én zeker niet onbelangrijk UFC fighter Tim Kennedy, allemaal bieden ze hem cadeau’s, hun vriendschap en zelfs bezoekjes aan de school van Keaton aan! Ook is er geld ingezameld voor de jongeman: ongeveer 46 duizend dollar is er bij elkaar gecrowdfund. En de teller loopt nog snel op.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.