Gisteren hadden we het al over het jongetje Keaton Jones. Hij ging viral met de video waarin hij zich afvroeg waarom hij zoveel gepest werd. Verschillende sterren reageerden hartverwarmend op de video, en boden op verschillende manieren aan hem te helpen.

Nu krijgt zijn verhaal een onverwachte wending.

Dat komt omdat naar buiten kwam dat de moeder van het ventje, die de video op Facebook zette, nogal radicaal rechtse sympathieën heeft. Ze wordt er ook van verdacht geld voor zichzelf in te zamelen in plaats van voor haar zoontje. 

Op diverse op het web terug te vinden foto’s is de moeder te zien met de zwaar omstreden 'Confederate Flag', de vlag van het pro-slavernij-zuiden.  Ook is er een post terug te vinden waarin de vrouw oproept om ‘te stoppen met zeiken over slavernij en racisme'. De posts en foto’s zijn van kort na de neao-nazi optocht in Charlottesville. 

Diverse sterren hebben al teleurgesteld gereageerd, ze voelen zich bedonderd door de moeder. De bekende MMA-vechter Joe Schilling vertelt op Instagram: “Ik voel me best stom nu. Ik heb na het zien van het filmpje contact gezocht met Keatons moeder en nodigde hen uit naar LA te komen om een gevecht van mij bij te wonen. Maar deze vrouw is alleen maar op geld uit”. Hij roept op om geld te doneren aan een anti-pest organisatie. 

De Facebook van de moeder van Keaton is inmiddels offline gehaald. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.