Een groot deel van de persoonlijke bezittingen van Ronald en Nancy Reagan wordt de komende dagen geveild bij veilinghuis Christies in New York. Blijkbaar willen de kinderen niet alles zelf houden.

De veilinggids geeft een unieke inkijk in de persoonlijke smaak van de Reagans, die zich misschien het beste als ‘chique Amerikaanse kitsch’ laat omschrijven. Er zit veel prullaria tussen, zoals geborduurde kussens en kitscherige vogelbeeldjes. 

Maar er zitten ook een aantal bijzondere stukken tussen, zoals de cowboylaarzen van Ronald Reagan met het presidentiële wapen erop. De laarzen zijn van struisvogel en kikker- en koeienhuid. De geschatte waarde ligt tussen de 10.000 tot 20.000 dollar.

Daarnaast wordt er ook een stukje van de Berlijnse muur geveild, met de handtekening van Reagan erop. De geschatte waarde van dit stukje muur ligt ook tussen de 10.000 en 20.000 dollar. 

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.