Hoe vier je als president van de Verenigde Staten Valentijn? Ronald Reagan had er zo zijn eigen ideeën over, zo blijkt uit een nieuw boek geschreven door de oud voorlichter van Reagan. Toen Reagan in 1981 net President was wilde hij zelf een Valentijnskaart kopen voor zijn vrouw Nancy in een kadowinkel om de hoek. Zijn beveiligers raadden hem dit ten strengste af. Reagan kon echter koppig zijn, aldus de voorlichter. "Ik koop al 29 jaar zelf een kaart voor Nancy, en die traditie ga ik niet opgeven", zou de president gezegd hebben. En dus toog hij naar het winkeltje, met alle gevolgen van dien.

Er brak een waar ‘pandemonium’ uit, schrijft oud-voorlicher Mark Weinberg, in zijn boek ‘Movie Nights with The Reagans’, dat eind deze maand verschijnt. 

Reagans aanwezigheid zorgde voor veel commotie in het kleine winkeltje. “Dat was het moment dat Reagan zich volledig bewust werd hoe zeer zijn leven was veranderd”. De president vertelde later: “Dat was de laatste keer winkelen voor mij buiten het Witte Huis. Ik wilde dat geen enkele winkelier meer aandoen”. 

Desondanks was hij er trots op dat hij Nancy toch kon verrassen met een zelfgekochte kaart, die hij haar op Valentijnsdag gaf in Camp David.

Vragen? Stel ze!

Heb je nog vragen of wil je reageren? Stuur ons dan hier een berichtje in onze chat. Elke donderdag vertellen we in de Doe mee-nieuwsbrief wat we met alle reacties doen. Wil je die in je mail? Meld je dan hier aan.