Twitter verkeert al een tijdlang in zwaar weer omdat de aanwas van nieuwe gebruikers blijft stagneren. Volgens recente geruchten staat het bedrijf op het punt om 300 mensen op straat te zetten, iets dat een jaar geleden ook al gebeurde.

Reden voor het wegblijven en vertrek van veel gebruikers zou de negativiteit op het medium zijn en de hoeveelheid trolls, anonieme gebruikers die mensen lopen te zieken en uit te schelden. Ook de jeugd die het medium massaal links laat liggen is een probleem.

Ondanks deze negatieve effecten komt vandaag naar buiten dat Disney toch geïnteresseerd zou zijn in een overname van Twitter. Dat vertellen niet nader genoemde bronnen aan Betaville. Het zou gaan om een overname waarbij de prijs al is bepaald. Disney zou 'meerdere miljarden dollars' willen betalen voor Twitter.

Eerder waren er ook al geruchten over een mogelijke overname door Disney, maar het bedrijf zou zich toen hebben teruggetrokken vanwege het onbeschaafde gedrag op het netwerk, dat niet bij het vrolijke profiel van Disney zou passen.